Uitzending #15

Club Bavarois, de show voor mensen die graag radio kijken, gaat deze zomer op locatie bij EM2 op het Suikerunie terrein.

Het centrale thema van deze uitzending is “zelf doen”: zelf kunst maken, zelf een podium oprichten, zelf een boek of plaat uit brengen, zelf evenementen organiseren of zelf radio maken. Allemaal zonder subsidie.

Voor deze ultieme DIY uitzending hebben we de volgende gasten uitgenodigd:

Willem Kolvoort van de mooie Posters
Grefisch ontwerper en illustrator Willem Kolvoort, alias Snorkel, die onlangs zijn 500ste poster heeft ontworpen en gedrukt voor de VeraClub.
Unieke “wegwerpkunst” dat toch de hele wereld rondzwerft. Maar nu worden zijn poster vereeuwigd in een boek en gaat Willem exposeren in het Groninger Museum.

Chris Garrit van EM2
Anderhalf jaar geleden hebben we tijdens Club Bavarois gesproken over een nieuwe zaal in Groningen: EM2.
Hoe staat het er voor met EM2, kan het bestaan zonder subsidie ? En zo ja, hoe? Onze gastheer van deze avond, Chris Garrit, gaat het ons vertellen.

Renee Luth – stadsdichter
Met trots kunnen we melden dat stadsdichter, Renee Luth, ons komt verwaardigen met een bezoek. Top interviewer Lemke Kraan zal haar ondervragen over stand van de dichtkunst in Groningen en Dichters in de Prinsentuin editie 2019.

Lenny & Junior treden op
Het duo Lenny & Junior combineert bitterzoete country met een vleug tranentrekkende blues. Junior zal zeker op zijn mondharmonica spelen maar of Leonieke op haar dwarsfluit zal spelen is ook voor ons een verrassing.

Vaste Rubrieken
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ Wetenschapsrubriek “Wat we nu weer weten” met Lemke Kraan
/ Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

Zaal open: 20:00 uur
On air: 21:00 uur
Entree voor de avond is € 3,-