Uitzending #14

Club Bavarois #14 gaat zaterdag 11 mei op locatie naar Café Mulder, de reageerbuis van onze onvolprezen radioshow die nooit wordt uitgezonden. Deze uitzending zoomen we samen met Femke Eerland in op Noorderzon 2019.

Club Bavarois in Café Mulder

Hoofdgast Femke Eerland – Noorderzon
Femke is bijna 11 jaar directeur van het Noorderzon Performing Arts Festival; elk jaar 11 dagen lang een curieuze mix van hoogwaardige podiumkunsten voor de fijnproever met een volksfeest in een openbaar plantsoen.

De eerste namen voor Noorderzon 2019 zijn reeds bekend gemaakt en we hopen dat Femke ons nog meer gaat vertellen over het programma en de welhaast onmogelijke taak om zo’n groot openbaar festival in goede banen te lijden.

Mysterie guest
Er komt nog een gast maar wij weten niet wie. Het is iemand die gaat optreden tijdens Noorderzon 2019, zoveel kunnen we melden en verder is het een grote verrassing.

Swinder speelt liedjes van de nieuwe plaat
‘Nosk’, de nieuwe plaat van Swinder, komt maandag 13 mei uit en de voltallige band presenteert dit pareltje op vrijdag 17 mei in Vera. Maar wij bij Club Bavarois hebben de “pre-release” van Nosk want Bas Schröder gaat een aantal liedjes spelen op 11 mei.

Broeva, Haro! Wat een man die Bas, een man van het woord vooral. Hij liet tijdens Club Bavarois in januari 2018 een paar prachtige tranentrekkers horen, liedjes die ze toendertijd opnamen in de Studio van Tim Knol voor de nieuwe plaat. Bas vroeg toen of hij kon terugkomen als de plaat uit zou komen. Natuurlijk! En welnu, het moment suprême is gearriveerd. Laten we hopen dat Bas ook ‘Elke dag tot de Naaacht’ gaat spelen, de single die begin werd uitgebracht op Spotify.

Kunstveiling Onkruyd
Tijdens uitzending #13 heeft Harm Tuyn, alias Onkruyd,  twee oogverblindende kunstwerken gemaakt op een flip over. Deze pieces gaan wij veilen en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Joey Ruchtie selecteert de muziek voor de uitzending
Joey, de man die bands boekt voor de Noorderzon, verzorgt de muziek tijdens onze uitzending. Hij selecteert zijn plaatjes op basis van Noorderzon 2019

Vaste Rubrieken
/ Jaap-Henk Hoepman over de relatie tussen mens en techniek.
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ De Boekenrubriek “Lang verhaal Kort” door Barbara Stok
/ Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.