Uitzending #17

Club Bavarois komt na een half jaar touren langs exotische locaties, zoals café Mulder, EM2 en ORKZ, eindelijk weer thuis in onze eigen studio aan de Grote Markt te Groningen: het Grand Theatre.

En het wordt een groots welkomstfeest, une grande fête, met grandioze gasten zoals actrice Lotte Dunselman, schrijver Bill Mensema en muziekprogrammeur Laurens Dijkstra van het Betontegel Festival. Een avondje “haute culture” voor de gewone mens.

Zaterdag 5 oktober
Grand Theatre
Grote Markt 35 – Groningen
Foyer open: 21:00 uur
Aanvang: 21:30 uur tot c.a. 24:00 uur
Entree: € 3,-

Hoofdgast Lotte Dunselman – Actrice en theatermaker
Lotte Dunselman werd onlangs overladen met positieve kritieken op haar vertolking van de Poolse Bruid, een productie van het NNT en TgECHO.
Naast TgECHO en NNT speelde Dunselman onder andere bij het NTGent, Toneelschuur Producties en Het Zuidelijk Toneel.
In 2011 werd haar solovoorstelling Zotte Zorgen (tekst en regie Sarah Ringoet) genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. In 2017 ontving ze een Colombina voor haar rol in Volpone van Dood Paard.

Binnenkort stopt ze als artistiek leider van TgECHO, ze wil zich meer gaan richten op acteren, spelen bij andere theatergezelschappen en in tv- en filmprojecten.

Laurens Dijkstra introduceert de 12e editie van het Betontegel Festival
Muziekprogrammeur Laurens Dijkstra van het experimentele muziekfestival Betontegel schijnt zijn licht op het programma van de 12e editie dat op 25 oktober in de Loods te Groningen zal plaatsvinden.

Betontegel is een experimental/ambient/noise/drone festival, deze editie brengt artiesten uit Groot Brittannië, Polen, Duitsland, Canada, Tilburg, Amsterdam en Groningen naar één van de mooiste locaties in de stad.

Schrijver Bill Mensema pre-presenteert zijn nieuwe boek Mannenborstjes
Bill is bezig met een groots project: de literaire beschrijving van de jaren ’80. Het is de door punk en new wave ingeluide tijd waarin 32 bewoners van een studentenflat één telefoon deelden, waarin de computer zijn intrede deed, waarin dagelijks acties werden gevoerd en waarin je op vrijdagmiddag voor vier uur bij het postkantoor geld moest halen om het weekend door te komen.

Dit project gaat bestaan uit tien afzonderlijke romans, samen vormen de romans de Decade-reeks.
Deel 1, Mannenborstjes,  verschijnt op 6 oktober, één dag eerder zit Bill bij ons in de Studio om over de serie te vertellen.

Sanamika en Melisa spelen een experimentele mix met hedendaagse en Persische jazz met electronica en loops 
Sanamika komt oorspronkelijk uit Iran, ze studeerde muziek in Groningen en Milaan. Ze speelt samen met Melisa Del Be op Viola (alt-viool) een mix van hedendaagse en Persische jazz. De dames improviseren live waarbij ze gebruik maken van electronische loops en beats.

DJ Leedsizzer selecteert de muziek voor de uitzending
Klaas Kloosterman, alias DJ Leedsizzer, gaat de hele avond plaatjes draaien. Klaas Kloosterman is al een heel lang leven lang liefhebber van muziek dat nog ontdekt moet worden. 

Vaste Rubrieken
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ De kettingkunstkunstenaar Sander Wiersma
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.