Uitzending #18

Club Bavarois live radioshow #18
Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken.
De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen.

Uitzending nummer 18, Club Bavarois is eindelijk volwassen.
Maar we blijven het leven tegemoet treden als onbekommerde tieners, samen met onze gasten die het pure genieten tot kunst hebben verheven: de langzame reiziger Erwin Zantinga, zuur bierbrouwer Toon van den Broek en rock ‘n’ roll troebadoer Michiel Hoving gaat optreden.

Zaterdag 16 november 2019
Café Mulder
Grote Kromme Elleboog 22 – Groningen
Aanvang: 21:30 uur tot c.a. 23:00 uur
Entree: Gratis

Hoofdgast Erwin Zantinga alias de Langzame Reiziger
Hij reisde op inline skates van Engeland naar Schotland en nam de step door Duitsland. Creatief avonturier Erwin Zantinga ging verder op een superlangzaam avontuur op Schier door met een snelheid van 1 kilometer per uur van strandpaal naar strandpaal te lopen. En hij is net terug van een fietsreis door het land van de Sami: waar hij sliep in het bos en op zoek ging naar de Joik-zang. Nu komt hij bij ons in de studio vlot vertellen over zijn belevenissen.

Toon van den Broek – Zuurbierbrouwer
Brouwer Toon van den Broek uit Midwolde brouwt in zijn huisbrouwerij ‘slow beer’: zoals watergeuze. Dit is een zuur bier dat jaren gist en rijpt in eikenhouten vaten. Een essentiële stap in het brouwproces is het raampje dat een etmaal wordt opengezet waardoor de wind het bier in wording kan bevruchten met wilde gisten.

Michiel Hoving treedt op
Creatieve alleskunner (muzikant, ontwerper, cartoonist, botenbouwer, etc.) en vooral zelfstandig ondernemer Michiel Hoving zal zijn gitaar ter hand nemen en voordragen uit zijn rijke repertoire van rock tot roll.
Michiel heeft in tal van bands gespeeld, en binnenkort maakt zijn Groningse jeugdzonde Kittyhawk Bomber Billies een comeback met een plaat. Wie had dat gedacht.

DJ Stip draait plaatjes
Robert Stipje, de man nog altijd droomt van zijn jaren als punkrock gitaargod, heeft zich inmiddels verzoent met een toekomst als DJ. Hij organiseert samen met DJ Puchrocker de pre dance swing partijtjes Poo Poo Platter Party en draait bij menig punkconcert en bij Club Bavarois dus.

Sikkom verzorgt het nieuwsbulletin
Het laatste nieuws tijdens Club Bavarois zal vanaf nu verzorgt worden door onze vrinden van Sikkom, het Groningse platform voor diepgaande onderzoeksjournalistiek en platvloerse achterklap voor mensen met een jonge geest. Willem Groeneveld zal het nieuwsbulletin voordragen.

Vaste Rubrieken
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ Wat we nu weer weten, onze blik op de wetenschap met Lemke Kraan
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.