Uitzending #19

We nemen afscheid van onze vaste studio in het Grand Theatre. Na 3 grootse jaren in ons favoriete theater hebben de mensen achter de schermen besloten om permanent ‘op locatie’ te gaan uitzenden.

En om dit ietwat pijnlijke afscheid op te fleuren zetten we al onze columnisten in de “spotlights”, oftewel achter de “macromicrofoon”. Het blijft per slot van rekening radio voor de kijkbuisluisteraar. Heel verwarrend allemaal.

Gelukkig treedt ook feestelijkste ensemble van Groningen op: Cochon Bleu!

Peter van der Heide – ‘cultuur watcher’
Schrijver, muzikant en popjournalist Peter van der Heide, het orakel van selfie, loodst de luisteraar langs culturele hoogtepunten in Groningen en schijnt tegelijkertijd licht op onze diepste zieleroerselen. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

Barbara Stok
Striptekenaar, filosoof en verhalenverteller Barbara Stok prijst de luisteraar bijzondere boeken aan in de rubriek “lang verhaal kort”. Volgende uitzending vertelt ze over haar ervaringen in Japan waar ze haar boek “Vincent” ging promoten. En ze heeft warempel een gouden boekje gemaakt: “Vincent en de zonnebloemen”.

Jaap-Henk Hoepman
Wetenschapper, onderzoeker en professor (met heel veel bijbaantje)s Jaap Henk Hoepman schrijft een boek over ‘privacy by design’. De consequenties van het gebruik van het Internet door ons, stervelingen, is een terugkerend thema in de columns van Jaap Henk. Hij komt speciaal voor Club Bavarois terug uit Berlijn om zijn column voor te dragen.

Lemke Kraan
Presentator en wetenschapsjournalist Lemke Kraan vertelt in de rubriek “wat we nu weer weten” over de vorderingen van de wetenschap in Universiteitsstad Groningen. Behalve de markante nieuwtjes biedt Lemke ons enig inzicht in de relatie tussen de wetenschap en de pers. Hoe komen er toch zoveel broodje aap verhalen in de media?

Henriette Poelman
Artistiek leider en programmeur van het IFA en filmjournalist Henriette Poelman is onze nieuwste aanwinst. Henriette vertelt vanzelfsprekend over film, wellicht staat ze stil bij het volgende Internationaal Filmfestival Assen dat begin maart zal plaatsvinden of doet ze een terugblik op het filmaanbod van 2019. We zijn erg nieuwsgierig.

Cochon Bleu
Cochon Bleu bestaat uit vier broers waarvan drie duidelijk uit een ander nest komen. Het quartet speelt americana/cajun muziek op zeer energieke wijze, zo energiek zelfs dat sommige mensen het woord ‘feestelijk’ in de mond durven te nemen… Enfin, de heren werken momenteel aan een nieuw album dat de komende maanden in de vorm van singles uitgebracht zal worden. En aan het eind van de rit kun je het hele album kopen? Verwarrend? Changez les guitares!

Ricky van Duuren alias The Fearless Cartooneer
We hebben the Fearless Cartooneer wegens bizarre drukte enige maanden moeten missen maar speciaal voor het “le grande au revoir” maakt Rick een radiocartoon.

Plato Plaat v.s. Elpee Elpee
Wie presenteert deze uitzending de leukste plaat, euh elpee? Is het Plato of Elpee?

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

Zaterdag 14 december
Grand Theatre
Grote Markt 35 – Groningen
Foyer open: 21:00 uur
Aanvang: 21:30 uur tot c.a. 24:00 uur
Entree: € 3,-