Uitzending #26

Woensdag 6 oktober we het grote Peter & Peter interview, de oude en nieuwe concertprogrammeur van Vera worden aan de tand gevoeld, en Timid Green treedt op.

Woensdag 6 oktober
Vera
Oosterstraat 44 – Groningen
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur tot c.a. 23:00 uur
Entree: € 5,-

Peter Weening en Peter Dijkstra – Concertprogammeurs Vera
Peter Weening zal op de dag van de uitzending een kleine week met pensioen zijn, terwijl Peter Dijkstra net een week de “Peter van Vera” is.
Ja, zo heet dat als je concerten organiseert in Vera, dan ben je een “Peter”.We gaan met beide heren praten over hun tijdsbesteding, plannen voor de toekomst, het zogenaamde clubgevoel en er worden ongetwijfeld nog wat oude koeien uit de sloot gehaald.

Timid Green treedt op
Timid Green is een nieuwe band uit Groningen die is voortgekomen uit de samenwerking tussen Paul Jainandunsing en Wieger van den Bos. Teade Jagersma maakt het trio compleet.
Paul ‘s teksten voeren langs melancholie en optimisme in een strakke bedding van drumcomputers en synthesizers. Wieger en Teade wisselen elkaar af op bas en gitaar. Timid Green maakt sferische pop, zwoele jazz en een verrassend vleugje blues.

Peter van der Heide – Popjournalist bij Dagblad van het Noorden
Schrijver, muzikant en vaste columnist van Peter van der Heide heeft zich ontwikkelt tot een ware influencer. Hij is onze cultuur watcher die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

De Oude Doos met René Duursma van het Groninger Poparchief
In onze nieuwe rubriek de Oude Doos wordt een pareltje uit de collectie van het Groninger Poparchief gepresenteerd. Welk topstuk dat zal zijn blijft zelfs voor de redactie van Club Bavarois geheim. Tijdens deze show zal René Duursma van het Poparchief aanschuiven.

Jaap-Henk Hoepman – Associate Professor Computer Science
Op woensdag 6 oktober komt een boek uit van onze columnist Jaap-Henk Hoepman. Dat willen we natuurlijk vol trots presenteren maar Jaap-Henk zit in Zweden. We proberen kort contact te maken via het wereldwijde web maar het grote interview zal moeten wachten tot een andere show.

Lemke Kraan – Docent wetenschapsjournalistiek aan de RUG
Onze eigen presentator en wetenschapsjournalist geeft in haar rubriek “Wat we nu weer weten” een overzicht van wetenswaardige wetenschappelijke onderzoeken en de nieuwste ontdekkingen.

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.