Uitzending #13

Club Bavarois live radioshow #13 – zaterdag 23 maart

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen.

Op zaterdag 23 maart gaat Club Bavarois ‘on air’ vanuit het Grand Theatre en we hebben een serie boeiende gasten en columnisten “van de straat geplukt”: Frank Stevens van Homebase, Street-artist Onkruyd en powerdiscoseksmusik combo Partiboi treedt op.

Hoofdgast Frank Stevens van HOMEBASE – platform for classic hiphop
Frank Stevens heeft samen met Riewert Rering in 2014 het Groningse hiphop platform Homebase opgericht. De twee muziekfanaten hebben een grote voorliefde voor klassieke hiphop en organiseren concerten van legendarische artiesten zoals R.A. the Rugged Man, Pete Rock & C.L. Smooth, Big Daddy Kane en deze maand GZA van Wu Tang Clan in Simplon.
Nog een leuk nieuwtje: Frank Stevens is begin februari ook begonnen als presentator en deejay voor Kink.nl.

Hoofdgast Onkruyd
Onkruyd aka Harm Tuyn is een veelzijdig kunstenaar maar de meeste Groningers zullen hem toch vooral kennen van de vele graffiti pieces in de stad. Zijn werk is rauw, direct en persoonlijk. We gaan met hem praten over de zijn kunst en wellicht gaat hij iets moois maken in de studio. En we hopen ook Klaas Boter te ontvangen.

Partiboi treedt op
We kunnen wel denken dat Partiboi gezellig en melig is, of dat ze vooral feestmuziek maken maar Partiboi is bloedserieus ijzersterke eighties powerpop met een vleugje Italodisco. “Boys Boys Boys.”, wat wordt het leven aangenaam met een band dat relativeren serieus neemt. Denk aan Stereo Total op anabole steroïden.

Foto Jan Lenting

Anja de Boer draait plaatjes
Anja de Boer alias Anita van Partiboi draait de plaatjes tijdens de uitzending, speciaal voor de liefhebber van de betere “slease und parti”-musik.

Vaste Rubrieken
/ Jaap-Henk Hoepman over de relatie tussen mens en techniek.
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ De Boekenrubriek “Lang verhaal Kort” door Barbara Stok
/ Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.